Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Babonák képes leírás - Szerencse.tlap.hu
részletek »

Babonák - Szerencse.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szerencse.tlap.hu » Babonák
Keresés
Találatok száma - 6 db
A baljós nap

A baljós nap

Minden évben legalább egyszer és legfeljebb háromszor kell túlélnünk egy olyan pénteki napot, amely éppen tizenharmadikára esik. Idén már harmadik alkalommal köszön ránk ez a sokak szerint baljós dátum a naptárunkból, de vajon tényleg rettegnünk kellene ennek a napnak mind a 24 órájától?

Babonák és hiedelmek

Babonák és hiedelmek

Szerencsét hoz a pók Babonák minden nép életében megtalálhatóak. Talán leggyakoribb szereplői az állatok. A macska már a középkorban gonosz állatként jelent meg a boszorkánylegendák és -perek kapcsán, hiszen akkor úgy vélték, hogy a varázslók gaztetteik egy részét a csalafinta házikedvenc képébe bújva hajtották végre. A szerencsehozó pók legendája a mohamedán vallásban gyökerezik.

Esküvői babonák

Esküvői babonák

Mindenki ismer legalább 1-2 babonát - kéményseprőt látni szerencse; a négylevelű lóhere is szerencsét hoz, péntek 13-a szerencsétlenség stb. -- ,van amelyikben hiszünk, de vannak olyanok is melyeket fenntartássál kezelünk, mégis 'szükség esetén' alkalmazzuk őket. Ebbe a kategóriába tartoznak az esküvői babonák is, melyek mára a nagy nap szerves részeivé váltak. Nem úgy kezeljük ezeket már, mint babonákat, hanem egyiket-másikat ugyanolyan természetesnek tartjuk, mint az 'Igen' kimondását. Az els∓mp;mp;mp;mp;mp;mp;ilde; ilyen babona, amit már minden menyasszony, sőt minden kislány jól ismer, hogy az esküvő előtt a vőlegény nem láthatja a menyasszonyi ruhát, mert ez balszerencsét hoz.

Sikerbabonák, balszerencse ellen is!

Sikerbabonák, balszerencse ellen is!

A stressz levezetésére szolgáló apró kis rituálék egyáltalában nem új keletűek. A régi diákok a főtéri lovas szobor tökeit sikálták fényesre, ettől remélve jobb vizsga-eredményeket. Sok tininek van kabala állatkája, amelyet szorongatva sokkal könnyebben megy a lecke, a felelés. Menedzsereket ismerünk, akiknek külön szerződést aláíró tolla van, melyet csak azon alkalmakkal vesz elő, amikor alá kell írni valami fontosat. Ezek a kis tárgyak, apró, mágikus cselekedetek valóban segítenek, de nem misztikus módon.

Szerencse piramis

Szerencse piramis

Az oldalon egy olyan - a modern numerológia által is előszeretettel használt - jövendölési eljárásról lesz szó, melyet a régiek a szerencse piramis néven ismertek. Vegyük egy híres személy, mondjuk Napóleon születésének dátumát, mely 1769. 08. 15-ére esett. Ha összeadjuk a születés időpontjának (évének, hónapjának és napjának) a számjegyeit, eredményül 37 (1+7+6+9+0+8+1+5=37) adódik, melynek a számjegyeit ismét összegezve 10-et kapunk (3+7=10), ezért - mivel 1+0=1 - Napóleon életút vagy sorsszáma az 1-es...

Szerencsét hozó babonák

Szerencsét hozó babonák

Az óév búcsúztatásával és az újév köszöntésével kapcsolatos babonák jó részét ma is tartjuk, erre jó példa a szilveszteri malacsült vagy a január elseji lencseebéd, utóbbi a legtöbb háztartásban ma is kötelezően fogyasztandó az újév első napján. Sokan tartjuk ezeket a hagyományokat anélkül, hogy tudnánk, mit is jelentenek, ezért most összegyűjtöttük a legfontosabbakat, hogy ne a szerencsét hozó babonák be nem tartásán múljon a következő év sikeressége.

Tuti menü